White page at startup

Questions about how to install and problems installing - please read the documentation first!
Post Reply
pandasa
Posts: 5
Joined: Mon Aug 19, 2019 9:44 am

White page at startup

Post by pandasa » Mon Aug 19, 2019 9:54 am

Hi...
I'm using Cmsimple_xh for some project without problem. But I rent recently a dedicated server on OVH for testing..., installing a Ubuntu16.4, lamp, xfc, webmin, php 7.2 and 5.6 ... so a nice tool to test my projects directly on line.

I want to load cmsimple_x 1.7.2, I extract it in the var/www/html folder, but when I try to load the index.php page with a local or a distant browser I just have a white page, without any source code... sometimes an ERROR 500.

Making - the same way - with CMSimple_4-7-8 result as a correct installation running without problem ?!

I tried with php 7.2 or 5.6 with the same white page and modifying chmod on folder or files.

Any idea ? Many thanks

cmb
Posts: 13260
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: White page at startup

Post by cmb » Mon Aug 19, 2019 10:02 am

See https://wiki.cmsimple-xh.org/doku.php/w ... n_of_death.

I guess that one of the required PHP extensions is not enabled on your hosting service. It might be ext/mbstring.
Christoph M. Becker – Plugins for CMSimple_XH

pandasa
Posts: 5
Joined: Mon Aug 19, 2019 9:44 am

Re: White page at startup

Post by pandasa » Mon Aug 19, 2019 11:00 am

Nice,

Now it works... adding the php7.3 config at the same time.
It was hard to understand why cmsimple was working and cmsimple_xh no !

Thanks, Cmb and best regards.

Post Reply