experiencing problems with TinyMCE

Questions about how to install and problems installing - please read the documentation first!
vdonatiello
Posts: 43
Joined: Wed Jun 18, 2008 8:20 am

experiencing problems with TinyMCE

Post by vdonatiello » Wed Jul 15, 2015 9:01 am

hello everyone,
i have just installed a fresh copy of CMSimple_XH 1.6.7 Released: 2015-06-30
everything is working properly beside one small detail which i can not figure out
when i am editing a page and i click on the icon on the top bar of the editor, a pop up window comes out, i suppose it should offer me options such as which image i want to add, etc. but instead the pop up window stays empty and nothing happen and i dont know any other method to insert a picture in the middle of the page
any advice on where i should look for problem?
many thanks indeed
Vito

cmb
Posts: 12893
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by cmb » Wed Jul 15, 2015 10:04 am

vdonatiello wrote:when i am editing a page and i click on the icon on the top bar of the editor, a pop up window comes out, i suppose it should offer me options such as which image i want to add, etc. but instead the pop up window stays empty and nothing happen and i dont know any other method to insert a picture in the middle of the page
Does it work if you choose Files → Images from the admin menu?
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+

vdonatiello
Posts: 43
Joined: Wed Jun 18, 2008 8:20 am

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by vdonatiello » Wed Jul 15, 2015 4:07 pm

cmb wrote: Does it work if you choose Files → Images from the admin menu?
Yes, from admin menu, File > Image all is good, I have uploaded few images from there, few images by FTP server! but later if I open File > Image I can see all images .....


Tinymce pop up is always empty window :-(

cmb
Posts: 12893
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by cmb » Wed Jul 15, 2015 4:14 pm

vdonatiello wrote:Yes, from admin menu, File > Image all is good, [...]
Okay. Then I suggest you enable debug-mode and check if there's an error message displayed in the pop-up window.
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+

vdonatiello
Posts: 43
Joined: Wed Jun 18, 2008 8:20 am

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by vdonatiello » Thu Jul 16, 2015 4:28 am

i enabled "debug mode"
the problem still there
but i dont understand where to see the result of the debug

many thanks for helping on this matter

Vito

[ external image ]

manu
Posts: 683
Joined: Wed Jun 04, 2008 12:05 pm
Location: St. Gallen - Schweiz
Contact:

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by manu » Thu Jul 16, 2015 8:09 am

Hi Vito
What says the Chrome (Tools > ) JavaScript Konsole, when you load when you open the file explorer for images?
regards
manu

vdonatiello
Posts: 43
Joined: Wed Jun 18, 2008 8:20 am

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by vdonatiello » Thu Jul 16, 2015 8:46 am

thanks for explaining how debug works ...
i did open the javascript console and i have noticed the error kick in before i click on the editor image icon ...
please see attachments, hopefully there are hints
thanks a lot
Vito

.

[ external image ]

.

[ external image ]

lck
Posts: 1364
Joined: Wed Mar 23, 2011 11:43 am
Contact:

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by lck » Thu Jul 16, 2015 9:24 am

Have you installed an ad-blocker or pop-up blocker in your browser, such as AdBlock or Adblock Plus? If so, disable it.
Also try a different browser.
„Bevor du den Pfeil der Wahrheit abschießt, tauche die Spitze in Honig!“   👉 Ludwig's XH-Templates for MultiPage & OnePage

cmb
Posts: 12893
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by cmb » Thu Jul 16, 2015 10:01 am

vdonatiello wrote:thanks for explaining how debug works ...
The JavaScript console is not related to CMSimple's debug mode. The latter is supposed to show warnings and errors in the browser window, but that won't work for the filebrowser when opened from the editor. So, my hint was useless – sorry.
vdonatiello wrote:i did open the javascript console and i have noticed the error kick in before i click on the editor image icon ...
please see attachments, hopefully there are hints
Yes, there are! It is a bug that's already known and will be fixed in XH 1.6.8. Until now, however, this bug doesn't seem to have caused problems with the editor.

Anyhow, just change line 529 in core/js/admin.js to:

Code: Select all

        if (inputs[0]) { 
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+

vdonatiello
Posts: 43
Joined: Wed Jun 18, 2008 8:20 am

Re: experiencing problems with TinyMCE

Post by vdonatiello » Fri Jul 17, 2015 3:33 am

Ludwig wrote:Have you installed an ad-blocker or pop-up blocker in your browser, such as AdBlock or Adblock Plus? If so, disable it.
no, i haven't pop-up blocker beside having selected the option to stop pop-up within Google Chrome
Ludwig wrote:Also try a different browser.
i did try with IE but some result, pop-up still and blank ...

thanks

Vito

Post Reply