Mailform with Gmail

General questions about CMSimple
kiwikonnection
Posts: 5
Joined: Wed Feb 22, 2017 8:22 pm

Mailform with Gmail

Postby kiwikonnection » Wed Feb 22, 2017 10:51 pm

Have a Gmail Address as recipient for a Mailform, but message appears in plain text format instead of html, so all the html tags and code is displayed. Any fix for this?

cmb
Posts: 12047
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Mailform with Gmail

Postby cmb » Thu Feb 23, 2017 12:40 am

kiwikonnection wrote:Have a Gmail Address as recipient for a Mailform, […]

Please clarify which mailform you're using.
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+

kiwikonnection
Posts: 5
Joined: Wed Feb 22, 2017 8:22 pm

Re: Mailform with Gmail

Postby kiwikonnection » Thu Feb 23, 2017 1:33 am

the default mailform that comes with CMSimple_XH 1.6.7. Cheers

kiwikonnection
Posts: 5
Joined: Wed Feb 22, 2017 8:22 pm

Re: Mailform with Gmail

Postby kiwikonnection » Thu Feb 23, 2017 2:52 am

Oops, sorry. It is AdvancedForm_XH V1.0

cmb
Posts: 12047
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Mailform with Gmail

Postby cmb » Thu Feb 23, 2017 11:25 am

kiwikonnection wrote:Oops, sorry. It is AdvancedForm_XH V1.0

Have you configured mail→type=html? Does the problem also happen with other email clients?
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+

kiwikonnection
Posts: 5
Joined: Wed Feb 22, 2017 8:22 pm

Re: Mailform with Gmail

Postby kiwikonnection » Thu Feb 23, 2017 9:49 pm

Mail type in Advancedform is set to html

Windows Live Mail seems to convert it to plain text and displays the message with an incoming mail is headed with

Content-Type: text/plain; charset = "UTF-8"

Content-Transfer-Encoding: 8bit



Gmail and Outlook both display the message as

Content-Type: text/html; charset = "UTF-8"

Content-Transfer-Encoding: 8bit

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

<head>

<style type="text/css">

div.advfrm-mailform td.label {

vertical-align: top;

padding-right: 1em;

/* the following aligns the labels to the right */

/*text-align: right;*/

}


</style>

</head>

<body>

<div class="advfrm-mailform">

<table>


When I change text to plain in the Advancedform configuration, all programs (WLM, Gmail & Outlook) display it in plain text but without any content type reference ( i.e. Content-Type: text/html; charset = "UTF-8" or Content-Type: text/plain; charset = "UTF-8" )

The quick fix is to set it to plain text.

Cheers

cmb
Posts: 12047
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Mailform with Gmail

Postby cmb » Thu Feb 23, 2017 11:02 pm

Ah, I see. Apparently, the email headers are not recognized as such. Please activate "Mail→Line ending *nix" in the plugin configuration, and see if that solves the issue.
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+

kiwikonnection
Posts: 5
Joined: Wed Feb 22, 2017 8:22 pm

Re: Mailform with Gmail

Postby kiwikonnection » Thu Feb 23, 2017 11:24 pm

Thanks a lot, that fixed the issue.

Cheers

cmb
Posts: 12047
Joined: Tue Jun 21, 2011 11:04 am
Location: Mü-Sa, RLP, DE
Contact:

Re: Mailform with Gmail

Postby cmb » Thu Feb 23, 2017 11:27 pm

kiwikonnection wrote:Thanks a lot, that fixed the issue.

Great! :)
Christoph M. Becker –Plugins for CMSimple_XH, but not for CMSimple 4+


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest